Vad händer i klubben och styrelsen? Ordförande har ordet, maj 2013

  • 16 maj 2013

Nu har verkligen seglingssäsongen inletts på riktigt. Årets första jolleregatta är genomförd, den 1 maj var det startskott för kölbåtsseglingarna och den 3 maj startade de första grupperna med nya sjöbusar och gröna seglare. Så nu myllrar det av seglingssugna barn på klubben, ta vara på tillfället att komma förbi och hälsa på alla nya medlemmar och föräldrar som samlas på måndag och onsdagskvällarna.

Några av klubbens jolleseglare har varit på rikskval och dessutom har E-jollar och Zoomar haft samträning i Stenungsund med flera andra klubbar. Även Access-gruppen har haft sin första träning med hela 8 deltagare. Bohusläns Seglarförbund har bjudit in Felicia och Karolina till Lysekil där de kommer att arrangera provsegling för funktionshindrade, förhoppningsvis kan det locka fler att segla accessjolle.

Ny följebåt och uppfräschad webbplats

Som ni vet har vi gjort oss av med några följebåtar och det finns behov av en ny. Styrelsen kommer på septembermötet att bilda en arbetsgrupp som ska inventera behoven så vi får bästa möjliga nya följebåt. Under hösten kommer vi också att se över och förändra klubbens webbplats. Alla funktioner och kansliet kommer att bli delaktiga i arbetet och tanken är att en uppdaterad webbplats ska vara igång till klubbens 50 års kalas år 2014.

Vi vill veta vad du tycker om klubbens nya visioner och värderingar

I oktober inledde styrelsen ett arbete med nya visioner och värderingar för klubben. I maj fortsatta arbete tillsammans med bolagets styrelse och några aktiva inom klubben.

Medlemstäff 2013-05-13

Mycket glatt samspråk under medlemsträffen på Kookaburra den 13 maj. Foto: Carin Kling

Nu har vi vidgat kretsen och medlemmarna bjöds den 13 maj in till en informationsträff där vi både gick igenom årets jubileum med Tjörn Runt och arbetet med klubbens värderingar och visioner. Om ni inte kunde vara med så blir det ett nytt tillfälle alla föräldrar måndag den 20 maj kl. 17.45 eller tisdag den 4 juni kl. 18. Alla klubbens instruktörer och ledare är välkomna söndagen den 2 juni kl. 18-21 eller söndagen den 23 juni kl. 18-21.

Cruising, radiostyrda båtar och fler ungdomsrepresentanter

Vi har också fått en ny medlem i styrelsen! Bengt Hallqvist är ny ansvarig för cruising och har alltså tagit över rorkulten efter Torsten. Och styrelsen och klubben kommer att utökas ytterligare.

Jag har nämligen haft ett möte med en förening som sysslar med radiostyrda båtar och som behöver en hemmaklubb för sin verksamhet. Så styrelsen har beslutat att skapa en ny funktion i klubben eftersom vi tror att de både kan berika men framför allt bredda vår verksamhet.

Jag hoppas även att det kommer några nya ungdomsrepresentanter som vill delta i styrelsearbetet och föra fram ungdomarnas perspektiv på klubbens verksamhet och de beslut som ska fattas. Hör av dig till Liselott om du vill bidra, det är en bra erfarenhet för dig och inom styrelsen vill vi veta vad ni funderar på och vilken utveckling ni vill se i klubben.

Sjöräddningens dag den 29 juni

Innan vi gör ett uppehåll i kappseglingssäsongen och ger utrymme för sommarens seglarskolor blir det åter Sjöräddningens dag på klubbens område den 29 juni. Vi hoppas att vi tillsammans med Sjöräddningen kan upprepa förra årets succé. Jag kommer tillsammans med Carin K att planera programmet med Sjöräddningen och från klubbens sida blir det bland annat prova-på-segling. Vi återkommer längre fram med ett mer detaljerat program.

Ha nu en fortsatt skön vår, kom ihåg flytvästen och se till att få alla båtar i sjön till Pater Noster Race den 25 maj!