Två nya klubbmästare - Lars och Stefan!

  • 21 okt 2013

Vi har nu två nya klubbmästare. Det är Lars Larsson i radiosegling klassen IOM och Stefan Olsson i klassen Micro Magic. Grattis!

Under helgen genomfördes MM Cup och KM i klassen Micro Magic.

Migro Magic under svåra förhållanden

Lördagen bjöd på svåra förhållanden med mycket sjögräs och strömmar från samma håll som vinden. Och det blev riktigt besvärligt för de små båtarna som bara är 53 cm långa. Vi fick bara ihop 6 race vilket är väldigt lite, men det hjälper tydligen att ha "hemmaplan" för det gick bra för mig och jag klarade mig från de värst sjoken med sjögräs.

Redan innan start visste man vem som skulle bli klubbmästare eftersom det bara var en deltagare av de 8 som kom till start som var från klubben men det var roligt att ta reda på vem som skulle vinna MM Cup tävlingen. Till denna tävlingen kom det seglare från Strömstad i norr till Gottskär i söder vilket var roligt.

IOM KM Bryggseglare Mia Gustavsson

Bryggseglarna i IOM KM 2013. Foto: Mia Gustavsson

IOM med nordiska deltagare

Under söndagen seglades klassen IOM var det lite öppnare om vem som skulle bli klubbmästare. Det kom tre till start från klubben, men även besök av en seglare från Lysekil samt tre från Norge så det blev till sist hela sju deltagare som kom till start.

Vädret bjöd på regn och växlande vindar med vinskift på ca 45 grader nere vid bryggorna men med mycket mindre sjögräs och strömmar. Det började bra för norrmännen som lade beslag på tätplaceringarna till en början men sedan kom Lars Martin från Lysekil och knep segern med de tre norrmännen på de tre följande platserna. Så första Stenungsundare blev till slut Lars Larsson med en femteplats på sin allra första RC segeltävling.

Resultat

MM Cup och KM 2013 (pdf)

IOM KM 2013 (pdf)

Du hittar oss på Facebook också! StSS RC