Båtmässan lanserar Lilla Tjörn Runt Indoor Cup

  • 22 jan 2014

Under Lilla Tjörn Runts kappseglingjubileum storsatsar Båtmässan på ungdomar och lanserar Lilla Tjörn Runt Indoor Cup.

Jubileumsår kräver något extra, det tar Båtmässan sikte på. Till året när Lilla Tjörn Runt jubilerar (seglas för 30:de gången) satsar Båtmässan lite extra på ungdomskappsegling i segelbåtsbassängen. Lilla Tjörn Runt Indoor Cup går av stapeln för första gången.

– Vi vill locka fler unga till både Båtmässan och till båtlivet och vad passar inte bättre att göra detta året när Lilla Tjörn Runt jubilerar. Därför lanserar vi Lilla Tjörn Runt Indoor Cup som är en seglingstävling med flera vinnare, säger Bengt Wallin, mässansvarig. 

Båtmässan är sedan ett flertal år huvudsponsor till Lilla Tjörn Runt – Sveriges största ungdomstävling inom segling. Vid återkommande tillfällen under årens lopp har man diskuterat med Stenungsunds Segelsällskap om att skapa en speciell seglingstävling för ungdomar under Båtmässan. Nu blir det av i en av mässans stora bassänger.

– Syftet med tävlingen är egentligen tre. Att premiera vinnaren i tävlingen, att premiera åtminstone en av alla de klubbar som lägger själ och hjärta i att ge barn och ungdom möjlighet att segla samt att lyfta fram segling och då framför allt ungdomssegling, säger Bengt Wallin.

Tävlingen arrangeras av Båtmässan i nära samarbete med Stenungsunds Segelsällskap och med stöd av Svenska Seglarförbundet och Volvo Ocean Race.

Hur går det till?

Lilla Tjörn Runt Indoor Cup kommer gå av stapeln i en av Båtmässans stora bassänger. Kvalseglingar sker under dagarna 1 - 7 februari.

Kvaltävlingar seglas i form av dels fleet-race, dels i match-racing form.

Vinnarna i kvalen ges plats i den stora finalen. För att kunna delta i kvalen måste seglaren vara under 18 år och medlem i något Segelsällskap inom Svenska Seglarförbundet.

Direktkvalificerade till finalen är också klassvinnarna från Lilla Tjörn Runt 2013 som alla har fått en personlig inbjudan till att delta i Lilla Tjörn Runt Indoor Cup.

Den stora finalen genomförs lördagen den 8 februari. Då möts seglarna som vunnit kvalen och de direktkvalificerade i match racing segling. När finalen är över kommer den första vinnaren av Lilla Tjörn Runt Indoor Cup att kunna hyllas och få sina priser.

Fina priser till vinnaren!

Vinnaren bjuds in till Alicante i Spanien i samband med starten av Volvo Ocean Race i oktober 2014. Men inte bara seglaren blir vinnare i tävlingen. Även klubben som seglaren representerar kommer att bli vinnare. Detta tack vare samarbete med Svenska Seglarförbundet. Under våren/sommaren 2014 kommer klubben att få besök av en elittränare under en helg. En elittränare som ger seglarna tips och råd inför kommande segeläventyr.

Anmälan

Anmälan görs till Båtmässan.