Att träna på att tävla!

  • 9 jun 2014

Vi har precis avslutat vårens första cup som arrangerades av Treson El via Jonas och Camilla Rolfsman och redan kommit igång med Ventilationsgruppen Cup som arrangeras av Martin Andersson. Avsikten är att man på ett lustfyllt sätt ska kunna prova på att tävla med jollar samt lära sig seglingens många regler på ett roligt och avslappnat sätt.

Varje torsdag träffas vi och tränar på att tävla, kravet är att man seglar i minst blå grupp och att man klarar av att hantera och framföra sin båt på egenhand.

Syftet är att på ett lekfullt sätt uppmuntra och peppa våra seglare till att hitta glädjen i att tävlingssegla och att lära sig vilka regler som gäller på tävlingar och hur man gör när man tävlar.

Vissa av seglarna är luttrade och har seglat många både små och stora tävlingar medan andra är gröna på det här med att tävla. Inför varje tävling samlas alla för ett rorsmansmöte där man går igenom dagens bana och diskuterar vind och strömförhållanden med mera. Efteråt samlas alla på nytt och pratar igenom dagens segling och diskuterar olika situationer som kan ha uppkommit under racen samt ställer frågor. Det är mycket spännande att ta del av deras reflektioner och man blir ständigt slagen av hur duktiga de är på att ta in alla regler och på att på ett så positivt sätt kunna diskutera det som inträffat ute på banan. Under senaste omgången avhandlades protestförfarande.

Varje Cup pågår i fyra veckor och avslutas med tårtkalas och prisutdelning. Cuperna avlöser varandra och inleds på våren och pågår över sommaren och avslutas till hösten med LAVA Cup som arrangeras av Christian Svantesson.

Vi arbetar aktivt med att skapa gemenskap mellan seglarna och hoppas att alla ska finna en livslång glädje i att segla och har idag en allt mer växande skara glada seglare som vi är mycket stolta över. Fortsättningsvis kommer resultaten från cuperna att presenteras här bland våra nyheter.