Båtmässan - många aktiviteter i StSS regi

 • 19 jan 2015

2015 års Båtmässa i Göteborg bjuder på många arrangemang från Tjörn Runt och StSS. Det blir som vanligt en välfylld monter (C 06:02) med alla StSS aktiviteter från radiosegling, jolle, kölbåt, access och givetvis Tjörn Runt by COWI.

Vi hoppas att träffa många av er seglare och seglingsentusiaster.

Här kommer även vår titelsponsor COWI att finnas med information om sin verksamhet. Du hittar vår monter, C 06:02, alldeles innanför huvudentrén i C-hallen.

Radiosegling i COWI-bassängen

Vi kommer även att finnas i och kring seglingsbassängen i H-hallen där vi har fått förtroendet att hålla i all radiosegling. Det gör vi i samarbete med COWI. Vår RC-funktion kommer, tillsammansmed Tjörn Runtsponsorer, att tillhandahålla tio modellbåtar av typen DragonForce 65 i COWI-bassängen. Alla besökare kan hyra båtarna för en stunds segling men de kommer även att användas de i olika kappseglingarna under veckan.

För första gången i Båtmässans historia arrangeras ett inomhusmästerskap, ett klubbmästerskap och dessutom pågår det under hela veckan kvalificeringstävlingar i ”Lilla TjörnRunt Indoor Cup” som har just Båtmässan som huvudsponsor. Vi hoppas på stor aktivitet och många härliga seglingsduster i och runt COWI-bassängen.

Planerade aktiviteter under Båtmässan:

 • Fredag 30 januari – Invigning för press och speciellt inbjudna gästerLördag 31 januari – Mässan öppnar för allmänheten
 • Söndag 1 februari – Inomhus KM för StSS, DF65 i bassängen
 • 2-5 februari – kvalsegling i Lilla Tjörn Runt Indoor Cup
 • Tisdag 3 februari
  kl. 11.00 Partnerträff Tjörn Runt by COWI samt lunch i ”Gästhamnen”
  kl. 13.30 Partnersegling i COWI-bassängen
  kl. 15.30 föreläsning av Renate Clumska samt mingel för COWI-gäster och Tjörn Runt-partners
 • Onsdag 4 februari. kl. 18.00 – Seglarträff Tjörn Runt by COWI
 • Fredag 6 februari kl. 16.30 – Finalseglingar Lilla Tjörn Runt Indoor Cup
 • Söndag 8 februari  – Inofficiellt inomhusmästerskap i DF 65