Möte nummer två, i ett vinterlandskap men med vårtecken i form av Båtmässa.

  • 3 feb 2015

Februari styrelsemötet genomfördes med något reducerad styrka, just nu pågår ju som bekant Båtmässan som tar en hel del resurser i anspråk.

Och några av oss dras med lite envetna förkylningar men det finns hopp, ljusare kvällar börjar redan märkas och solen kan ju faktiskt ge lite värme mitt på dagen.

Vårt hamnområde behöver rustas upp

Vinter och dess stormar har slitit hårt på vår anläggning. Den södra jollebrygga var dessutom i dåligt skick redan förra sommaren. Så styrelsen måste nu ta ett krafttag för att se över bryggorna. Tanken är att ersätta den yttersta sista delen med en flytbrygga i betong. Detta kommer att ge oss lägre underhållskostnader och dessutom en vågbrytande effekt. När detta väl är gjort kan vi ersätta den södra jollebryggan med en billigare variant då den tar skydd av den yttre nya betongbryggan.

Ekonomi, Budget och Årsmöte

För 2014 blir det ett överskott och klubben gör ett mycket bättre resultat än budgeterat. Vi går in i 2015 med en budget som blir ganska tuff eftersom vi behöver renovera hamnområdet. På årsmötet den 17 februari kommer vi att redovisa budgeten och informera mer om våra planer för hamn och bryggor.

Båtmässan

Även i år har vi en fantastiskt bra plats på mässan med stor exponering. Vi har en stor yta och mycket information som lockar många besökare. Ett antal anmälningar till Tjörn Runt by COWI har droppat in så längtan till sommar och segling har uppenbarligen tagit fart. Tack alla nu klubbmedlemmar som ställer upp ideellt och bemannar montern!

Vår RC grupp med Stefan i spetsen har mer eller mindre bosatt sig på Båtmässan i år där de tar hand om hela COWI-bassängen med radiostyrda båtar. Det är både prova-på-segling och kappseglingar. Båtarna vi seglar är köpta av våra sponsorer och partners och eftersom alla har samman prestanda blir racen mycket spännande.

Ny styrelse till SSSAB

Vid vårt extrainkallade årsmöte beslutades att klubbens bolags ska teckna ett samarbetsavtal med Templar Event AB för att utveckla Tjörn Runt. Samarbetsavtalet är nu undertecknat och arbetet är i full gång. Det innebär även att vi gör en ny sammansättning av bolagets styrelse där Mikael Holgersson och Martin Ehk, båda från Templar, väljs in som ordinarie ledamöter. Därmed lämnar Joakim Kling sin plats som ledamot i styrelsen och vi tackar honom för hans bidrag.

Så var februari månads summering gjord och jag vill naturligtvis passa på att hälsa er alla välkomna till årsmötet den 17 februari kl. 18.30 på Stenungsbaden 

Olof Beckman
Ordförande