Ordförande har ordet, Skeppet 2/2015

  • 26 apr 2015

Så har då den efterlängtade våren äntligen kommit. Båtmässan är över med många besökare i vår monter och ett enormt intresse för vår RC segling i COWI bassängen. Tack alla ni som ställde upp!

Jag vill även rikta ett stort tacka alla er som hjälpte till att sjösätta bryggor, få ut båtar och sätta alla bommar på plats på vårens arbetsdag. Nu är vi redo för en ny säsong!

Och det är åter dags för vårrustning av våra egna båtar där nog många fortfarande står på land. Kom ihåg att säkerhetspunkterna är av största vikt för att få en riktigt bra säsong, rostfria dubbla slangklämmor som är väl åtdragna. Ja ni vet, jag har sagt det förut, säkerheten först.

StSS långsiktiga mål och visioner

Vi inledde arbetet 2012, och som jag skrivit om tidigare, om våra långsiktiga mål och vart vi vill med vår verksamhet. Det ledde till fyra prioriterade mål som vi beslutade om och jag kan konstatera att i tre fall av fyra så har vi kommit en bra bit på väg

  • Vi har tagit fram och tillämpar nu värdeorden
  • Vi har utvecklat vår bredd genom vår nya funktion RC
  • Vi är på väg mot, men inte framme vid, ett Maritimt center. Här pågår arbetet med att sätta ramarna
  • Vi utveckla varumärket Tjörn Runt och det vill jag berätta lite mer om.

2014 sattes en grupp samman som skulle titta på vad Tjörn Runt 60 år skulle kunna innebära. Förutom några i bolagets styrelse ingick även några av våra partners. Arbetet ledde fram till visionen om en ”Tjörn Runt veckan” och att genomföra den tillsammans med en extern partner. Valet föll på Templar Event och det arbetet är nu i full gång.

En av dom viktiga frågorna är hur vi skall hantera Race Centret inför kommande Tjörn Runt eftersom vi de senaste åren har varit utspridda. Vi bestämde oss för att ta Race Centret tillbaka till klubbområdet och för att få plats med det bestämde vi att bygga till våra sjöbodar. Detta innebär dessutom att vi får ett större utrymme för våra jollar, följebåtar och kan inrymma RC gruppens växande båtbestånd. Tillbyggnaden är planerad att stå färdig redan till denna säsong

Vårt hamnområde

Klubbens bryggbestånd är i högsta grad i behov av en uppgradering. Stormen i vintras tog hårt på vårt material. Det finns en plan att ersätta den yttre bryggan med flytbryggor som tar upp vågorna inne i bassängen mycket bättre än dom fasta. Om detta skall göras behöver vi dessutom passa på att muddra innan vi lägger i betongankare som förtöjning till bryggorna. Samtidigt planerar vi att ersätta den södra jollebryggan med en ny likadan.

Allt detta kräver både tillstånd och pengar så just nu är vi i planeringsfasen och hoppas kunna göra arbetet nästa höst och vinter.

Så nu tar vi sikte på klubbens 60 årsjubileummed en anläggning som motsvarar våra behov och där vi kan ha en livskraftig verksamhet.

Olof Beckman

Ordförande

Läs mer om Vår vision och våra mål.