Välkommen till Träna på att tävla och MUSTO Cup

  • 19 aug 2015

Till alla glada jolleseglare - speciellt nybakade och nyexaminerade seglarskoleelever!

Våra populära poängkappseglingar har startat igen efter sommaruppehållet! Och med dessa vill vi bjuda in en ny generation seglare för att vara med och testa på hur skoj det är att kappsegla. Vi gör det på ett enkelt och "inte så seriöst" sätt under glada former varje tisdag kväll fram till hösten.

Tanken är just att man skall få "träna på att tävla", tillsammans med goda kompisar, i kända vatten, med funktionärer, coacher och ledare som hjälper till under banan med tillrop och tips. Det skall helt enkelt vara mer kul än tävling. Och det ÄR kul att segla i grupp, att segla runt bana, att tävla! 

Det hela organiseras av engagerade föräldrar, och snälla sponsorer. 
Vi samlas vid 17:30-tiden på tisdagar, riggade (man får låna en båt om man inte har själv, Optimist eller 2-Krona), triggade och klara för en enkel genomgång klockan 18:00 (rorsmansmöte). Därefter sticker vi ut på havet och genomför helst två race. Oftast följer vi upp med ett möte efter vi kommit i land, och går igenom vad som hänt, och ger lite tips. Det hela brukar vara klart vid cirka 20:00-20:30 som senast.

Varje cup består av 4 tisdagar, alltså totalt 8 seglingar, och man kan gå in och deltaga i en cup när man vill. Just nu har vi påbörjat en cup som heter Musto Cup, och det är två tisdagar kvar, alltså 4 delseglingar. 

Vi seglar med 3 olika typer av båtar: Optimist (A och B, beroende på ålder), Zoom8, och 2 Krona (kräver två i besättningen). Det enda som krävs för att deltaga är att man kan hantera och segla sin båt utan instruktör i båten. 
Och givetvis får alla seglare pris efter varje cup!

Så kom igen och var med oss att träna på att tävla! Och är du redan en av dem som seglar, hugg tag i din kompis och ta med dem ned nästa tisdag: ...ju fler vi är tillsammans...!

På tisdag kör vi MUSTO CUP, seglingar 5 och 6 (av 8) - 18:00 ses vi riggade, triggade och klara!