StSS nysatsning för och av kvinnor gör succé!

  • 10 jun 2016

StSS arrangerar en ny aktivitet, segling för kvinnor 25+. Inriktningen är helt ny för klubben och intresset blev mycket större än vad vi någonsin hade förväntat oss. Succén är ett faktum.

Idén föddes förra sommaren på klubbens brygga i samband med barnens jollesegling av tre kvinnor som alla har varit eller är aktiva inom segling på olika sätt. Det är många kvinnor som är med på bryggorna när barnen seglar, hejar på sina män som kappseglar eller utövar semestersegling med familjen. Fokus kanske inte har blivit på sitt eget intresse eller att man kanske inte har ett nätverk med segling som en gemensam nämnare.

- En underbar möjlighet att få chansen att komma ut och segla med personer som delar mitt intresse, säger Johanna Wenner, en av deltagarna på kursen.

- Det är lätt att man som kvinna tar ett steg tillbaka och låter mannen sköta större delen av seglingen i en blandad besättning och detta är ett ypperligt tillfälle att få öva och inse att man kan. Dessutom är det ytterst viktigt att vi tjejer ur ett säkerhetsperpektiv är säkra och har färska kunskaper ombord, tillägger Ingvor Garnemark även hon en av deltagarna.  

Tjejsegling

Liselott Kantling, Pia Johansson och Christina Laneby som har arrangerat denna seglingsaktivitet är alla överväldigade för att det blev en så hög uppslutning. Kursen blev snabbt fullbokad med en lång kö på väntelistan. Vi hade svårt att i förväg bedöma hur stort intresse detta kunde få, men med facit i hand hoppas vi på möjligheten med en fortsättning i någon form.  

För mer information var vänlig och kontakta:

Christina Laneby
0705550944
christina.laneby@telia.com