SM i 606 arrangeras av StSS i augusti!

  • 7 jan 2018

Som säkert många av er redan hört så kommer Internationellt SM I Sveriges största kölbåtsklass att seglas I vattnen utanför Stenungsund. SM'et kommer att avgöras 9-12:e augusti och blir starten på Tjörn runt veckan.

Planeringen för SM'et är i full gång. Det väntas c:a 40 -45 båtar (i bästa fall något mer) och de flesta kommer hit från ostkusten och sydkusten med bl.a. Stockholms 606 klubb som största klubb. Även internationellt deltagare från Åland och Danmark brukar vi se och seglarna är allt från halvproffs till nybörjare. I Stenungsund har vi en fin tradition med 606 med en mindre fleet som vi hoppas skall kunna växa med SM som draghjälp. Det ryktas om båtköp och fler 606-seglare till klubben och vi kommer att vara aktiva och synas på klubbseglingar och träningar lokalt! På vårkanten har vi också en rikscup i Stenungsund 12-13 maj, ett utmärkt tillfälle att testa 606 och SM-vattnen.

På arrangörssidan har vi Anders Thorén och Karl-Erik Hansson som generaler och med stöd av 606-förbund och lokala seglare skall vi göra vårt bästa att få till ett bra arrangemang. Arrangörs teamet kommer att återkomma om intresse för att vara med och hjälpa till denna helg, och om du redan känner att detta skulle vara sköj så hör av dig!

Inbjudan och mer info om arrangemanget kommer att publiceras/skickas ut kring Båtmässan. Se också 606 förbundets hemsida; www.svenska606forbundet.se

Gott Nytt År!

606-seglarna