StSS till Allsvenskan 2018!

  • 5 mar 2018

Nu behövs fler besättningsmedlemmar för att fylla laget. Tänk snabbt och hör av dig till Clara Svensdotter vid intresse.

Stenungsunds Segelsällskap till Allsvenskan 2018!

Stenungsunds segelsällskap, en av Stenungsunds största Ungdomsföreningar, har fått en plats till allsvenskan 2018. Vi deltog på kvalet på Nordön hösten 2017, men fick då tyvärr ingen plats utan hamnade precis utanför på en tredjeplats. 

I februari fick vi beskedet att vi trots allt fått en plats till allsvenskan, då ett annat lag tackat nej. Eftersom vi stod näst på tur fick vi frågan om vi ville vara med. Det tackade vi såklart ja till!

Inför allsvenskan behöver vi ha ett lag på mellan 12-24 personer. Det kommer vara totalt fyra deltävlingar. Båtarna som seglas är J/70, med en besättning på fyra personer. Det måste minst vara en tjej och en junior (under 23 år) med på varje tävling. Alla som är med i laget måste delta på minst en och max tre tävlingar. Det är en ganska avancerad båt och hög nivå på deltagarna så det är viktigt med erfarenhet från kappsegling.

18 - 20 maj: Deltävling 1, Malmö
1 - 3 juni: Deltävling 2, Ekerö
24 - 26 augusti: Deltävling 3, Örnsköldsvik
7 - 9 september: Deltävling 4, Gottskär

Meddela ditt intresse till Clara Svensdotter senast den 25 mars, den 6 april ska vi ha anmält vårt lag. Hör av er till: csvensdotter@hotmail.se eller 0722399950

Clara behöver hjälp med att organisera vårt deltagande, både med att leta sponsorer och att sätta ihop ett lag, så är någon intresserad av det så hör gärna av er! 

Har ni några frågor är det bara att höra av sig, eller kika in på hemsidan http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/ för mer information.

För mer information om Stenungsunds Segelsällskap, titta på vår hemsida www.stss.se