Hemmaseglande familjebesättning Svenska Mästare i 606!

  • 13 aug 2018

Efter en spännade avslutning på söndagen i kanonväder med 10 m/s och solsken stod familjen Lindvall med Magnus och Celia och Ulrik Simonsson som segrare! 4 StSS'are bland de 10 främsta teamen och de flesta spikarna togs av StSS'are!

Efter lördagens seglingsdag med spännande seglingar i skiftande förhållanden blev det propagandesegling på söndagen med en fin västlig vind på 8-11 m/s och sol!

Söndagen började med att en rutinerade besättningen med Bert, Johnie och Linn tog en övertygande seger efter att ha seglat stabilit från start till mål. Den andra seglingen utnyttjade även Hans och Niklas vindskiften och högerkanten och lyckades knipa segern.

I den sista seglingen hade Magnus/Celia/Ulrik ett stabilt övertag, men flera besättningar var potentiella vinnare eftersom alla i top 5 hade sämre seglingar att räkna bort. Det blev ett jämnt race där Stockholmarna Peter Pol och Hans Guste tog kommandot från vänsterkanten tätt följda av Johnie/Bert/Linn. Efter tre varv och i ett tätt race lyckas Niklas och Hans komma upp på 2:a plats inför sista länsen, men Magnus/Celia och Ulrik bet sig fast och gjorde inga misstag. Hans och Niklas 2:a och Magnus/Celia/Ulrik blir 3:a och därmed säkrade de totalsegern!

Stort grattis till familjen Lindvall och till Ulrik!

Charlotte Bornudds foto.

I mitten segrarna Magnus och Celia Lindvall samt Ulrik Simonsson flankerade av silver Hans Oskarsson/Niklas Winroth (höger) och och bronsmedaljörerna Filip Hansen/Emil Hansen (vänster)

Charlotte Bornudds foto.

Uppsalaseglarna Mikael Gelin och Charlotte Bornudd tog hem 4:e platsen

Charlotte Bornudds foto.

5:e platsen knep Clara Svensdotter och Herman Andersson som länge ledde regattan.

Länk till Resultat 2018 års INT SM för 606

Resultat för StSS seglare:

1. Magnus Lindvall/Celia Lindvall/Ulrik Simonsson
2. Hans Oskarson/Niklas Winroth
5. Clara Svensdotter/Herman Andersson
10. Jonas och Ola Börjesson
15. Bert Andersson/Johnie Berntsson/Linn Berntsson
18. Ebba Berntsson/Bert Helander/Hanna Larsson

En utförligare rapport med fullständig resulat lista finns på http://606-forbundet.se/