Förnyat samarbete mellan COWI och Tjörn Runt

  • 18 aug 2018

Pressmeddelande 2018-08-18 kl 13:00: Tjörn Runt by COWI har blivit Sveriges största segeltävling och seglas i år för 6:e året med COWI som titelpartner. Vi har nu glädjen att offentliggöra att samarbetet fortsätter med oförändrat avtal även 2019.

Pressmeddelande 2018-08-18 kl 13:00

Tjörn Runt by COWI har blivit Sveriges största segeltävling där olympiamästare och familjeseglare tävlar på lika villkor. Tjörn Runt by COWI seglas i år för 6:e året med COWI som titelpartner.

Redan 2010 gick COWI in som huvudpartner i Tjörn Runt. Men samarbetet har pågått sedan 1995 genom Flygfältsbyrån, som nu är en del av COWI.

Vi har nu glädjen att offentliggöra att samarbetet fortsätter med oförändrat avtal även 2019.

- Samarbetet med COWI gagnar verkligen svensk segling på bästa sätt. Genom att COWI fortsätter som titelpartner ser vi att Tjörn Runt kan utvecklas mot vår vision att fylla en hel vecka med segling i Stenungsund. För oss är det viktigt att klubbens medlemmar och boende i regionen fortsatt känner en stolthet för arrangemanget, säger Lars Berglund, ordförande SSS Arrangemang AB.

COWI har stark och mångårig närvaro i kemiklustret i Stenungsund, vilket gjort det naturligt att stödja lokal verksamhet som Stenungsunds Segelsällskap (StSS) som bland annat brinner för att utveckla barn och ungdomars segelintresse och stödja en segeltävling som visar upp det bästa av Tjörn och Västsverige.

- Vi har samarbetat med Stenungsunds Segelsällskap och Tjörn Runt i över 20 år. Det är mycket roligt att vi kan fortsätta samarbetet och som titelpartner till tävlingen. Vår ambition med Tjörn Runt by COWI är att göra tävlingen och seglingen ännu mer attraktiv och som titelpartner medverkar COWI på flera sätt bl.a. med aktiviteter och för seglare och åskådare, säger Lars-Göran Sporre, divisionschef Industri för COWI Sverige.

2019 seglas Tjörn Runt för 56:e gången och för 7:e året som Tjörn Runt by COWI.

För mer information kontakta:

Carin Kling, Informations- och pressansvarig Stenungsunds Segelsällskap och Tjörn Runt
+ 46 (0)707-612077
carin.kling@stss.se

Lars-Göran Sporre, divisionschef Industri för COWI Sverige
+46 734 12 25 67
lasp@cowi.com

COWI är ett ledande konsultföretag som skapar mervärde för kunder och samhället i stort tack vare vår helhetssyn – vi kallar det 360-graderslösningar. Vi har kompetens i världsklass när det gäller teknik, ekonomi och miljövetenskap och kan hantera utmaningar från många olika angreppspunkter och skapa fungerande helhetslösningar för våra kunder. 
COWI är titelpartner till Tjörn Runt by COWI, Sveriges största segeltävling där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma villkor. COWI imponeras av seglingens sätt att samarbeta med naturens krafter, utan att störa dess balans. Det har inspirerat oss i vårt arbete för en hållbar samhällsutveckling www.cowi.se

Stenungsunds Segelsällskap är en av Sveriges största segelklubbar med 1 100 medlemmar. Vi vill skapa förutsättning för all segling på flera nivåer. 
Tjörn Runt har arrangerats sedan 1964 och är en kappsegling där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma banor och tävlar under samma förutsättningar. Rundningsmärket är ön Tjörn på Västkusten. 
SSS Arrangemang AB ägs av Stenungsunds Segelsällskap och arrangerar på uppdrag av klubben Tjörn Runt by COWI. Genom samarbetet med COWI ser vi att Tjörn Runt kan utvecklas mot vår vision är att fylla en hel vecka med segling i Stenungsund.
www.stss.se