LIROS Nordic Race

  • 7 feb 2019

Årets första regatta! Välkommen till LIROS Nordic Race den 6-7 april 2019

För anmälan och inbjudan: LIROS Nordic Race 2019

Vad är LIROS Nordic Race?

Kappseglingen är en internationell jolleregatta, med många nordiska deltagare. Den seglas på två banor. Separata herr och dam klasser med prispengar till E-jollarna och OK-jollarna.

Regattan har många deltagare och det behövs mycket fritt vatten så seglingarna hålls därför en bit ut i Hakefjorden. Det blir en längre utsegling än vanligt och därmed ett stort behov av följebåtar till seglarna. Vattnet är kallt på våren och med en frisk vind gäller det att klä sig ordentligt för köldeffekten. 

Spring Sailing Europe Class Sweden

Regattan har utvecklats mycket sedan starten 1994. Det började som ett samarbete med E-jolle förbundet för att ge deras seglare en bra start på säsongen.

Spring Sailing Optimist Class Sweden

Optimistseglarna låg på och ville vara med eftersom det var många familjer som hade barn i bägge klasserna. 2001 bjöd vi in Optimistseglarna och det innebar en rejäl ökning av regattans storlek, både vad det gällde antalet deltagare och antalet funktionärer eftersom det krävdes 2 olika banor.

Spring Sailing Zoom8 Class Sweden

Zoom8 klassen hade under tiden vuxit sig starkare och knackade på dörren. 2005 fick Zoomarna vara med och de seglade då på Optimistbanan.

Spring Sailing OK Class Sweden

Från och med 2008 kan även OK jollarna vara med. De senaste åren har vi haft en hög tillströmning av seglare från utlandet.

Spring Sailing Laser Class Sweden

Från och med 2017 kan även Laser 4,7 och Radial vara med.