Pristagare SM H-båt

  • 12 sep 2020

image: Pristagare SM H-båt

SM H-båt blev uppskattat och kunde arrangeras trots rådande situationen med Covid 19. Genom att avstå samlingar på land och kommunicera via internet blev genomförandet säkert. SM avslutades med utdelning av medaljer för pristagarna....

Pristagarna samlades besättning för besättning till utdelning av medaljer och nyttopriser innan årets SM stängdes.

Regattan seglades under ganska tuffa förhållanden på Hakefjorden och tidigt i regattan kunde man se att det var en trio som skulle göra upp om medaljerna. Det var egentligen ingen annan besättning som kunde utmana trion, vilka utgjordes av Edman, Collberg och Ramne och som inbördes  fightades hårt om placeringarna på prispallen.

Den som till slut stod som vinnare var Henrik Edman, som inledde med att ta 5 raka spikar och därmed la grunden till förstaplaceringen och SM-guld.

Grattis till guld - Henrik Edman, Peder Edman, Ylva Engels och Hannes Edman 

Team Edman

 

 

Tuffaste utmanaren om mästerskapstiteln var Michael Collberg som under hela mästerskapet skuggade de blivande mästarna, för att avsluta SM med två spikar och säkra SM-silver.  

Grattis till silver -  Michael Collberg, Kjell Larsson och Per Åhlby

Team Collberg

 

 

Efter snabb och stabil segling utmanade Bengt Ramne sina konkurrenter under hela mästerskapet om vinsten, men nådde inte hela vägen fram och slutade på en säker 3:e plats och SM-brons

Grattis till brons - Bengt Ramne, Martin Larsson och Malte Larsson

Team Ramne

 

 

Deltagande båtar under SM var mycket nöjda med hur arrangemanget genomfördes och uppskattade seglingsledningen för sitt proffersionella arbete.

Tävlingsledningen vill passa på att tacka alla deltagare för sportsligt upprtädande under de två vädermässigt tuffa dagarna och särkilt gratta pristagarna. 

Avslutningsvis riktas ett stort tack till alla er som ställde upp som funktionärer under SM. Utan era insatser hade det inte blivit något SM.

StSS och TjSS vill även tacka Svenska H-båtsförbundet för gott samarbete och hoppas få chansen att kunna göra det igen.

 

Bästa Seglarhälsningar

Tävlingsledningen