Har du anmält dig till Tjörn runt by COWI ?

  • 20 jul 2022

Nu är det snart dags för seglarfesten Tjörn Runt by COWI. Årets upplaga seglas lördagen den 20 augusti. Anmäl dig senast 15 augusti.

Nu är det snart dags för seglarfesten Tjörn Runt by COWI. Alltid tredje lördagen i augusti anordnas varje år den klassiska kappseglingen Tjörn Runt. Segeltävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under lika villkor. Årets upplaga seglas lördagen den 20 augusti.

Till inbjudan och anmälan >>

Kappseglingen seglas på en bana - den traditionella Tjörn Runt banan med vissa banbegränsningar och två klasser: classic och cruising.

  • I Classic-starten är det snabbast runt Tjörn som gäller. För att kappsegla behöver båten ha ett utfärdat SRS-mätbrev och du ska tillhöra en segelklubb.
  • I Cruising-starten seglar man utan krav på mätbrev eller tillhörighet i segelsällskap – allt blir så mycket enklare.

I år är det 59:e året i rad som Tjörn Runt går av stapeln.

Den traditionella feststämning som vanligtvis genomsyrar Tjörn Runt har legat lite på is under pandemiåren. I år får vi lite draghjälp från första upplagan av Baltic Water Week som drar i gång onsdag 17 augusti. Det utlovas olika typer av vattensporter blandat med musikunderhållning och andra festligheter. Tjörn Runt blir den stora finalen under helgen.

Anmäl dig senast 15 augusti. 

Till inbjudan och anmälan >>

Hoppas vi ses på vattnet i år igen!

Varmt välkommen till oss!
Stenungsunds segelsällskap